Brasserie ’t Binnenhofje


Over ons

Sinds 2009 is de familie van Bijsterveld eigenaar van Brasserie ’t Binnenhofje. Gerby staat in de keuken, Harriet en Yeetong zijn in de bediening te vinden en stuurt het team aan. Alle medewerkers doen er 5 dagen in de week alles aan om het de gasten zoveel mogelijk naar de zin te maken. De juiste horeca-instelling zit hen in het bloed.

Unieke locatie

Verscholen achter de torenfaçade aan de Oosterhoutse Arendstraat ligt het Binnenhofje. Een uniek stukje binnenstad dat net buiten de geijkte winkelroute ligt. Maar toch goed gevonden wordt door onze gasten.

Geschiedenis van het Binnenhofje

Brasserie ’t Binnenhofje is gelegen in de Heilig Hartkerk. In 1881 bouwden de paters Jezuïeten de Heilig Hartkerk in Oosterhout. Nog geen eeuw later, in 1972, moest de kerk vanwege teruglopende bezoekersaantallen sluiten. Na de sloop van middenschip en achterbouw bleven in 1974 alleen de voorgevel en toren over. In dat deel vestigen zich het stiltecentrum, de bijhorende winkel 't Winkeltje en Wereldwinkel.

In de jaren tachtig bedacht Frans van der Leeuw een plan voor het braakliggende stuk grond achter de toren: daar komt het Binnenhofje, dat in 1987 open gaat. De bouwmaterialen waren veelal afkomstig van sloopwerken en alle steentjes moesten één voor één afgebikt worden. Enkele nissen van de zijmuren uit de kerk zijn bewaard gebleven en nog in enkele winkeltjes terug te zien.